Betöltés...
 

KINCSŐ-OTTHON ALAPÍTVÁNY

Alapítvány a fogyatékkal élők és családjaik támogatásáért

"Teher is, de kincs is"


Az Alapítvány célkitűzései

  • Az Alapítvány kiemelt célja a fogyatékkal élő hátrányos helyzetű gyermekek és felnőttek egészségének és magas szintű társadalmi szocializációjának - , vagyis testi és lelki egészségi állapotának megőrzése-, illetve javítása, társadalmi beilleszkedésének elősegítése. Az Alapítvány célja megvalósítása érdekében segíti a fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek életvitelét mind családjukban, mind intézményekben." Az Alapító Okiratban megfogalmazott cél több tevékenységet foglal magában, melyeket az Alapítvány lehetőségeihez mérten kíván megvalósítani.
  • A Kuratórium első lépésben egyszerű, egynapos szabadidős tevékenységek megvalósításában gondolkodik, melyek intézményekben élő fogyatékosok hétvégi szabadidős elfoglaltságára irányul. Következő lépés lenne a családokban élő fogyatékosok szintén hétvégi szabadidős elfoglaltságának támogatása, szervezése, ez a fogyatékkal élők segítésén kívül egyidejűleg a fogyatékkal élők családjának támogatását is jelentené. Az intézményen belül történő szabadidős tevékenységek helyszíne adott - az intézmény keretein belül valósulna meg, a családban élő fogyatékosok szabadidős tevékenységéhez az Alapítvány megfelelő infrastrukturális hátteret biztosítana. A szabadidős tevékenységek közül az Alapítvány kiemelt hangsúlyt fektet az egészségmegőrző, egészségjavító programokra.
  • Távolabbi célként az Alapítvány teljes hétvégét, nyaralásokat, egyéb szünidőket tervez, ennek feltétele egy erre alkalmas ingatlan és ingóságok használata, megfelelő munkacsoport szervezése, az ide vonatkozó engedélyek beszerzése. Az ingatlan és ingóságok megteremtésében - az infrastrukturális háttér megvalósításában az Alapítvány támogatókra számít.
  • Az Alapítvány céljainak hatékony megvalósítása érdekében hasonló szervezetekkel való együttműködésre törekszik.
  • Az Alapítvány céljainak megvalósítása idő- és erőforrás igényes, a célok megvalósulásához várhatóan több évre van szükség.